вторник, 29 март 2016 г.

За Бога Аксел, не го прави!




Тия дни всячески се опитвах да отбегна една новина, която сякаш, колкото повече пренебрегвах, толкова по-натрапчива ставаше. Реших, че е време да се изправя срещу страховете си и да ги погледна в очите. Говоря за все по-сериозните слухове, че, не кой да е, а Аксел (мада факин') Роуз ще стане част от AC/DC, като вече слуховете са подплатени и със снимки, които показват как Аксел излиза от звукозаписното студио, в което записват AC/ DC, а малко след това излизат и самите членовете на австралийската банда. Супер, нали? Да, ама не точно. 


За тези от вас, които са пропуснали ще припомня, че настоящият вокалист на бандата - Браян Джонсън, ще се наложи да напусне, защото, ако не го направи ще оглушее, буквално. Доста неприятна новина за феновете на групата, която ще се наложи да понесе втори, изключително тежък удар. Наскоро, Малкъм Йънг, легендарният китарист и един от основателите на бандата, също се наложи да напусне заради това, че беше диагностициран с деменция и вече дори и не може да помни текстовете на парчетата. По всичко личи, че това са най-тежките моменти пред бандата и от действията, които ще предприемат нейните членове и мениджъри зависи бъдещият облик на групата и като че ли за първи път започват да се зараждат и съмнения дали това няма да е краят на една легендарна кариера. Но нека не бъдем чак толкова мрачни.

Та нека се върнем на темата. Къде според мен е проблемът? Като всеки един нормален човек, харесвам страшно много AC/DC  и Guns'n Roses (да, точно така, има нещо сбъркано в човек, който не харесва тези две банди, нямайте вяра на такъв човек и странете от него, каквито и аргументи да ви дава). Самият аз съм бил на концерт и на двете банди (яд,яд). Подяволите, та кой не си е запявал поне веднъж супер фалшиво - " OoOOoOOooo, Sweet child o mineeee!!!", или пък - "Take me down to the paradise city...", или пък култовото "Highway to hell"???? Отговорът отново е никой

Проблемът тук е повече от ясен. Някои неща просто не трябва да се случват. Например - не трябва да пускаш сешоара, докато си във ваната, не трябва крещиш "Allahu akbar" на летището, освен ако не си сериозен и  Аксел Роуз не трябва, по никакъв начин да става част от AC/DC. Толкова е просто. Просто няма да се получи. Разликата в музикално отношение между тях е голяма, а по отношение на характерите  - огромна. Колкото и да харесвам Аксел, той е известен в рок звездите като абсолютен гадняр и егоцентрик (да не кажа, че е абсолютен гъз, ако не ми вярвайте, разтърсете си из google и ще видите, че съм прав. Дори има и фейсбук страница носеща заглавието - "Axl Rose is an asshole", или в превод - "Аксел Роуз е задник"). Именно той е човекът, който разруши Guns. Явно пичът, заедно с огромния си талант, носи със себе си и кофти характер и много, ама много  проблеми. Той е свикнал да бъде основата на групата и тя да се асоциира с него, нещо, което няма как да стане в AC/DC. Така че, според мен, проблемът е по-скоро в тази насока. Дори и да успеят да се напаснат някак си, проблемите ще са много, като причината е и в различната музикална философия на Аксел и AC/DC. Според мен този проект е обречен още преди да е започнал и точно заради това не трябва да се осъщестява. Нека го обобщя по следния начин - обичам да си похапвам пица, доста при това, но в същото време страшно обичам сладолед, но няма как да ме видите да си мажа сладоледа върху пицата, нали?






Няма коментари:

Публикуване на коментар